tiistai 4. heinäkuuta 2017

Ainutlaatuisuus

Tässä Suvi-isosen iltahartaus tiistai-illalta:

Sinä olet ainutlaatuinen. Koko maailmassa ei ole toista samanlaista. Ei ole koskaan ollut eikä tule olemaan. Kun Jumala teki sinut valmiiksi, hän rikkoi muotin. Jumala ei tee valokopioita, hän luo vain alkuperäisteoksia. Saat etsiä koko maailman ihmiset etkä löytäisi kahta ihmistä, joilla olisi samat jalanjäljet samat sormenjäljet tai sama ääni. Jokainen ihminen on yksilö. Miksi Jumala teki sinusta erilaisen kun kukaan muu? Miksi hän näki sellaisen vaivan? Sen vuoksi että Jumala haluaa sinun tietävän, kuinka paljon merkitset hänelle.

Sinut on luotu merkittyä tarkoitusta varten. Raamattu kertoo meille, että Jumala loi kaiken tässä maailmassa määrättyä tarkoitusta varten - se pitää sisällään sinut. Et ole täällä vahingossa. Et ole täällä vain viemässä tilaa. Jumala loi sinut määrätystä syystä. Jumala suunnitteli sinut ja oli hänen ideansa luoda sinut. Ei hänen ideansa ollut virhe. Sinut suunniteltiin ennen syntymääsi. Raamattu kertoo selvästi että sinut suunniteltiin tarkoitusta varten. Hän teki sinusta juuri sellaisen kun olet. Hänellä oli suunnitelma jonka hän kirjoitti elämäsi perintötekijöihin. Sinä olet sinä, sillä Jumala halusi sinun olevan sinä. Sinun ainutlaatuisuutesi on se, minkä Jumala haluaa tarjota sinun kauttasi maailmalle.

Hän antoi sunulle ainutlaatuiset henkiset lahjat, yksilöllisen sydämmen, yksilölliset kyvyt, ainutlaatuisen persoonallisuuden ja elämän mittaisen annoksen yksilöllisiä kokemuksia, jotta sinä voisit tulla yksilölliseksi ja ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi tähän maailmaan.

Se kuka olet, on vakaa, kestävä, ja muuttumaton asia. Sinun yksilöllinen persoonasi ei muutu. Kun käyt läpi elämäsi eri vaiheita, sinulla on erilaisia ilmaisutapoja tuoda esiin itseäsi, mutta sinun persoonallisuutesi tulee esille melko varhain ja pysyy sinussa koko elämäsi ajan. Se on pysyvää laatua. Et koskaan väsy tekemään asioita mitä sinut on luotu tekemään. Riippumatta siitä kuinka monta onnistunutta kokemusta sinulla on takana, olet aina valmis kohtaamaan seuraavan haasteen. Miksi? Siksi että Jumala loi sinut sellaiseksi. 

Tosiasia on se että et voisi olla kukaan muu kun sinä. Sellaiseksi sinut on luotu. Et voi paeta sitä. Jos  tykkäät tehdä jotain aina uudestaan tulet toistamaan samaa aina vaan. Siitä tulee sinun elämäntapasi. Vaikka yrittäisit olla muunlainen lopulta todellinen minuutesi putkahtaa esiin. Seuraavan kerran kun näet lumihiutaleen mieti tätä. Jokaiseen kenkälaatikkoon mahtuu 18 miljoonaa lumihiutaletta eikä yksikään ole samanlainen. Me emme pysty erottelemaan niitä toisistaan mutta Jumala pystyy sillä hän rakastaa erilaisuuta.

1 kommentti: